Storytelling in kapperswereld: Schorem Haarsnijder en Barbier

Zakelijk — 20 november 10:34 am
Storytelling in kapperswereld: Schorem Haarsnijder en Barbier

Hoeveel kapsalons zijn er in jouw woonplaats? Vast meer dan je lief zijn, want hoe kun jij straks opvallen met je eigen kapsalon na de kappersopleiding binnen de Wellness Academie? We zullen een mooi voorbeeld belichten van een kapsalon die op unieke wijze storytelling heeft toegepast en daardoor veel succes heeft; Schorem Haarsnijder en Barbier in Rotterdam. Het succes van dit kapsalon schuilt achter het continu en consistent vertellen van een verhaal.

Over Schorem Haarsnijder en Barbier
Schorem Haarsnijder en Barbier is een vrouwvrije zone in hartje Rotterdam, waar elke man weer even man kan zijn. De oprichters Leen en Bertus hebben het oude ambacht van barbier weer tot leven gewekt. Hun motto: ‘Geen gezeik, knippen en scheren!’ Wie hier binnenstapt (alleen mannen!) gaat terug in de tijd naar het Amerika van de jaren ’50. Er is een beperkte keuze aan klassieke kapsels, er wordt niet op afspraak gewerkt en er wordt voor elke knip- en scheerbeurt uitgebreid de tijd genomen. De barbiershop is een plek voor mannen, waar mannen onder elkaar kunnen zijn en mannenzaken kunnen bespreken.

Optimale beleving voor de klant
Belangrijke pijlers van het succes van de storytelling achter dit kapsalon zijn authenticiteit en consistentie. Alle online en offline uitingen van dit kapsalon zijn consistent met het verhaal van de typische mannenkapper uit de jaren ’50. Bekijk de website van Schorem Haarsnijder en Barbier; van vormgeving tot teksten en beeldmateriaal, alles staat in dienst van het verhaal achter deze zaak. In het salon zelf tref je allerlei historische voorwerpen aan, waaronder authentieke kappersstoelen uit de fifties. Dit alles draagt bij aan een optimale beleving voor de klant. Niet zelden krijgen klanten na hun knip- of scheerbeurt een goed glas whisky aangeboden. De kappersdiensten krijgen hierdoor een belangrijke meerwaarde.

Beloftes nakomen
Schorem Haarsnijder en Barbier maakt duidelijk zijn beloften waar en richt zich volledig op de behoeften van de klant. ‘Klanten’ worden hier bovendien ‘gasten’ genoemd. De beloftes in alle marketinguitingen worden in het salon volledig waargemaakt. Dit is heel belangrijk vanwege nieuwe ontwikkelingen als social media. Als ondernemer moet je er bewust van zijn dat de klant aan ‘macht’ heeft gewonnen. De klant kan tegenwoordig gemakkelijk, of je het nu wilt of niet, via sociale media netwerken als Facebook en Twitter kritiek op je zaak geven. Het is daarom heel belangrijk om via de social media netwerken de dialoog met je klanten aan te gaan. Op de Facebook-pagina van Schorem Haarsnijder en Barbier is dit ook goed terug te zien.

Hoe pas je storytelling goed toe?
Dat laten de mannen van Schorem Haarsnijder en Barbier goed zien. Ze tonen dat je voor storytelling geen vaststaand en vooraf uitgewerkt script nodig hebt, je moet wel een rode draad hebben en spelen met verhaalelementen als personages, plaats, tijd, conflict, verhaallijn en thema. En dit vervolgens doorvoeren tot in alle details van je onderneming. Vervolgens is het zaak om hier flexibel mee om te gaan, oor en oog te hebben voor je bezoekers en daar weer op inspelen. Storytelling werkt alleen als de hele onderneming er in ondergedompeld wordt en niet enkel als oppervlakkig marketingtool waar iedereen snel doorheen ziet. Wil je een eigen kapsalon beginnen volg dan ook de cursus bedrijfsbeheer of een bijscholing als cursus communicatie- & verkooptechnieken.

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden