Beschrijving:

De behandeling / therapie is slechts een gedeelte van het contact dat we hebben met onze klanten. Vooraleer een klant op je tafel of stoel plaats neemt, zijn er nog heel wat dingen die gebeuren waarvan we ons niet altijd even bewust zijn?!

Het eerste contact per telefoon, een vraag beantwoorden per mail, je klant begroeten bij het betreden van jouw omgeving, je klant geruststellen, vertrouwen winnen, ... Hoe vaak horen we niet de oneliner: "de eerste indruk kunnen we maar één keer maken!" En die eerste indruk is zó belangrijk. De eerste indruk bepaalt of iemand verder met je wil.

Welk beeld krijgt de klant van mij? Welke indruk maak ik op de klant? Welke uitstraling geeft mijn kleding die ik draag tijdens de behandeling? Het zijn dingen waar we (helaas) niet altijd over nadenken...

Wat doe je bij een situatie die je absoluut onaangenaam vindt? Hoe maak je dit bespreekbaar met je klant? Welke reacties kan je verwachten en hoe ga je daar mee om? Deze cursus biedt je het antwoord!

Haal meer uit het contact met je klant! Naast het relaxerend aspect moeten we als 'zelfstandige ondernemer' oog hebben voor het optimaliseren en genereren van onze inkomsten. Een massage- of schoonheidsbehandeling geven, biedt je een heel gamma aan mogelijkheden om je inkomsten te verhogen. Leer ze optimaal te benutten met deze cursus.


Inhoud:

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

- Elementaire basiscommunicatie binnen de wellness- en beautysector
- Persoonlijkheidstraining
  (leer te begrijpen hoe anderen je zien, leer hoe je dit kan beïnvloeden)
- Hoe leer ik actief luisteren?
- Smalltalk (leer hoe je een gesprek moet voeren)
- Overtuigen en beïnvloeden
- Omgaan met lastige klanten
- Hoe kan ik nee zeggen?
- Verkooptechnieken geënt op de wellness- en beautypraktijk


Kostprijs: € 260


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.